100 kittens

100 kittens

We hebben het geweten dat het kittenseizoen aangebroken is. Dagelijks krijgen we meldingen van kittens die in tuinen zwerven, gevonden zijn in dozen, op straat lopen,… En ook nog altijd van mensen die vergeten zijn om hun kat te steriliseren en die verbaasd zijn dat hun kattin niet aan geboorteplanning deed.

Het resultaat daarvan is dat Kat Zoekt Thuis, net als de meeste andere opvangorganisaties en asielen nu al propvol zit, en we er eigenlijk geen nieuwe aanmeldingen meer kunnen bijnemen. Zelfs opvanggezinnen die eigenlijk geen kittens opvangen hebben een nestje. En het is soms goochelen met het werk en familieleden om de kleintjes toch te kunnen helpen.

100 kittens zijn er momenteel in opvang, waaronder heel veel moederloze kittens van enkele dagen tot enkele weken oud. Zij zijn degene die het meest zorg vereisen. Zo’n kleintjes moeten om de 3u een papflesje krijgen, ook ‘s nachts, en moeten heel goed opgevolgd worden. Het vraagt ook enige ervaring om zo’n kleintjes te laten opgroeien tot gezonde katjes. We zijn onze opvanggezinnen heel erg dankbaar voor de vele uren die ze besteden aan het redden van al die katjes.

En we zijn onze volgers en donateurs ook bijzonder dankbaar voor de giften en morele ondersteuning. De papflesmelk en de babypaté vliegen erdoor.  Een kitten dat binnenkomt op de leeftijd van 3 weken kost ons ongeveer 80 euro aan eten. Daar rekenen we de dierenarts kosten nog niet bij. Eén van ons opvanggezinnen heeft momenteel 15 papfleskittens. Met een 1 bus  Babycat Milk van Royal Canin van 18 euro doet zij 1 dag. Door de vele noodgevallen die we de laatste dagen hebben gehad zitten we alweer door onze voorraad heen.

Je kan helpen door meter of peter te worden van een katje, door mother&babycat paté van Royal Canin of babycat milk van Royal Canin te sponsoren of door een financiële gift te storten op BE91 7310 0423 9376.

Bedankt in naam van onze 100 kittens (en al degene die nog zullen volgen).

 

This post was written by
Comments are closed.