Erica en Louis

In 2015 vonden we een verwaarloosde kitten langs de sporen. Aangezien ik al vrijwilliger was bij Kat Zoekt Thuis, contacteerden we hun en besloten we met hun hulp zelf een thuis te vinden voor hem. Ondanks de vele traantjes toen hij vertrok, besloten we om ook hierna nog opvang te blijven doen, aangezien hij maar 1 van de zo veel gedumpte slachtoffers is.

 

En zo zijn we vertrokken voor een heleboel opvangers. Ondertussen hebben we al een 50 katten opgevangen, maar saai wordt het absoluut nooit. Elke kat heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen karakter. En dat maakt het net zo boeiend. Elke kat krijgt ook een plekje in ons hart en het afscheid valt ons dan ook nog elke keer zwaar, maar enkel zo kunnen we blijven opvangen. Soms is de discussie er nog om er toch nog eentje zelf te houden, maar dan horen we weer hoeveel meldingen er nog zijn, en een extra kat houden is ook een plekje minder voor opvangertjes. En als we dan bericht krijgen van de adoptanten, dan zijn we de pijn snel vergeten, en dan zijn we fier dat we nog maar eens een kat gered hebben en een mooie thuis hebben bezorgd.

Het opvangen zelf is natuurlijk ook zeer boeiend. Het is zo leuk om hun karakters te leren kennen en ook hoe ze met elkaar omgaan. Ooit hadden we een oudere kater in huis, die heel moeilijk kon stappen, maar toch de baas was over onze eigen jonge kater. Hij eiste dan onze schoot op voor zichzelf maar liet anderzijds wel een kitten met misvormde pootjes toch op zijn rug slapen. Soms zijn er ook katten bij wie het vertrouwen in de mens helemaal zoek is. Ooit hadden we een kat in opvang die uit een zeer slechte situatie kwam. Twee maanden deed ze niets anders dan blazen en uithalen. En dan plots, uit het niets begon ze naar ons te miauwen en liet ze ons dichterbij komen. Zo een momenten zijn echt goud waard.

We zijn van plan om nog veel katten op te vangen, maar hopen toch dat het op een gegeven moment niet meer nodig zal zijn. Soms zouden we ook graag nog meer katjes helpen, maar natuurlijk moeten we ervoor zorgen dat we degenen in opvang genoeg aandacht en zorgen kunnen geven.