Foto Simon

Naam: Simon
Geboortedatum:
Geslacht: kater
Vrij: ja
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 1x
Kan omgaan met kinderen: ja, met rustige of oudere kinderen
Kan omgaan met honden: onbekend
Kan omgaan met katten: liefst als enige kat
Deze kat verblijft in Wetteren
Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze niet naar buiten kan (FIV+)

Karakter en achtergrond van de kat:

Deze kater kwam al enkele maanden asiel vragen bij een dame die zelf al katten heeft. Zij heeft hem verzorgd en hij mocht ook in een deel van het huis. Hij is lief en houdt van aaien, maar heeft het niet graag vanaf halverwege zijn rug. Dan durft hij uithalen. Er kwam nog een andere zwerfkater aan huis, maar toen begonnen deze twee katers te sproeien. Ook de eigen katers ondervonden onrust en mevrouw kon niet anders dan, met veel pijn in het hart, voor de zwerfkaters een nieuwe thuis zoeken. Er werd veel tijd gestoken in het vinden van de eigenaar, maar die werd niet gevonden.

Simon heeft het fiv-virus. Hij ziet er helemaal niet ziek uit en heeft geen speciale voeding of medicatie nodig, maar hij heeft door het virus een verzwakt immuunsysteem. Daarom is het belangrijk om hem goed op te volgen en mocht er iets niet pluis zijn om snel naar de dierenarts te gaan.
Laat je niet afschrikken om een fiv-poesje te adopteren. Het is ongevaarlijk voor mensen. Andere poesjes kan hij wel besmetten. Daarom is het heel belangrijk dat Simon de enige kat in huis is. Hij heeft dat eigenlijk stiekem ook het liefst ;). Naar buiten gaan is voor Simon geen optie omdat hij andere poesjes zou kunnen besmetten.

Simon is natuurlijk veel meer dan enkel fiv-poes. Hij is rustig, zacht, speels en heel lief. Hij is heel veel poes 🙂 zeker met zijn 6kg. Eens je zijn vertrouwen gewonnen hebt is hij heel erg aanwezig en komt hij graag bij je liggen in zijn mandje, in de zetel of zelfs op bed als dat mag van jou. Op zijn rug heen en weer rollen, samen spelen, aaien en geaaid worden,.. Simon is een superlieve knuffelaar! Af en toe alleen zijn is geen probleem voor hem. Hij verkiest eigen speeltjes en mandje want hij houdt niet van andere kattengeurtjes.

Deze toffe poes met heel veel liefde te geef zoekt een liefdevolle thuis!

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.
Simon werd getest op kattenaids en kattenleukose. Helaas testte hij voor kattenaids positief. Hij mag dus absoluut niet naar buiten waar hij in contact kan komen met andere katten. Hij mag niet in contact komen met andere katten die niet besmet zijn.

We vragen een tussenkomst in de dierenartskosten van 80 euro.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Melanie op het nummer 0486/449624 tijdens werkdagen tussen 18 en 20 uur. Tijdens het weekend tussen 10u en 20u. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

This post was written by
Comments are closed.