Help Teddy, ons oude zwervertje, om pijnloos te zien

Help Teddy, ons oude zwervertje, om pijnloos te zien
teddy2Eind augustus, toen het zo warm was, kreeg ons opvanggezin telefoon van een locatie waar reeds een heleboel katjes door Kat Zoekt Thuis geholpen en geplaatst werden.  De mevrouw zei: “ik denk dat Teddy elk moment kan dood liggen, elke dag ziet hij er slechter uit en denk ik dat ik hem ergens ga vinden…”
Verdorie toch…. Hoe kon ze zo lang wachten om ons te contacteren. Meteen schoot het Brugse vangteam in actie. We moesten hem vangen. Gelukkig is het diezelfde dag nog gelukt.
teddy1-1Even later een telefoontje van de dierenarts. “De FIV/FeLV  test is ok, maar het gaat om een oude kat, waarschijnlijk meer dan 14 jaar, die erg ziek is. Zijn ogen zijn erg ontstoken, zijn ademhaling klinkt niet goed. Hij is vel over been en zijn vel blijft gewoon rechtop staan van uitdroging… Hij heeft geen tandjes meer,  dus later terugplaatsen als buitenkat is niet mogelijk en hij is een verwilderde kater… Zijn kansen zijn niet groot. Een infuus is noodzakelijk en hij is niet tam. Dus als een infuus niet lukt zal hij het niet halen, want hij is ver heen… “
Maar we zijn ervoor gegaan… Hij liet zijn infuus met rust en verbleef de volgende dagen bij de dierenarts. Na 6 dagen begon hij eindelijk te eten als de dierenarts wat natvoer tegen zijn lippen wreef. En dan mocht hij mee met het opvanggezin. Dag na dag werd hij sterker en kreeg hij beetje per beetje wat vertrouwen in zijn opvanggezin. Hij kreeg een goede eetlust en sterkte goed aan.
teddy3Maar we zagen dat hij last had van zijn oogjes. Beide onderste oogleden zijn omgekruld naar binnen, entropion genaamd,wellicht door de zware infectie die hij erop had gekregen…  Een operatie werd eerst afgeraden door de verdoving die bij een oud beestje als Teddy wel een risico geeft… Maar de aandoening is erg pijnlijk en we merken dat de kwaliteit van leven voor Teddy echt ondermaats is.

Teddy
staat intussen stevig op zijn pootjes en zijn lichaam is terug sterk. Hij begint zelfs al wat een buikje te krijgen. Dus we zijn opnieuw op controle geweest bij de dierenarts.  De dierenarts zei nu ook dat een operatie noodzakelijk is. Hij heeft door die haartjes in zijn ogen constant het gevoel alsof er veel zand in zijn ogen zit en zijn ene oogbol heeft reeds een kwetsuur.  Hoe langer we wachten, hoe meer zijn oogjes beschadigd zullen worden en blindheid onvermijdelijk zal zijn. We moeten sterk zijn en Teddy een kans geven om zonder pijn zijn nieuwe wereld tegemoet te zien. Daarom wordt Teddy op 16/11 geopereerd aan beide oogjes. Hij zal die dag veel duimpjes omhoog nodig hebben!
Wil je helpen om Teddy na zijn veel te lange en harde zwerversbestaan een goede toekomst te geven? Een toekomst zonder pijn? Alle centjes zijn welkom om de operatie te bekostigen. Donaties kunnen gestort worden op rekening BE91 7310 0423 9376 met als mededeling: “gift operatie Teddy”. Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest. 
teddy4
This post was written by

5 Comments on "Help Teddy, ons oude zwervertje, om pijnloos te zien"

 • De Bock Brigitte says

  Hallo,
  Hoe is’t verlopen met Teddy zen operatie???
  Hopelijk positief.
  Brigitte

  • Evy says

   Ja hoor Brigitte, Alles is goed verlopen en Teddy heeft duidelijk véél minder pijn!
   Deze oude rakker is nog lang niet klaar met de wereld ;).

 • Hilde says

  hallo,
  hoe is het nu met Teddy?
  gisteren heb ik nog een gift gedaan voor die lieve jongen. voor zijn nazorg, of iets anders dat hij zou nodig hebben.

  hopelijk heeft hij nu wat minder last van zijn ogen?

 • hopff says

  hebben jullie nog financiële hulp nodig voor de operatie ? is die gelukt ? anders steun ik even een andere sukkelaar

  • Teddy is helemaal hersteld en staat zelfs sinds kort ter adoptie. Maar we kunnen zeker nog hulp gebruiken voor andere katjes in de opvang. Er zijn verschillende probleemgevalletjes momenteel in de opvang. Mail (info@katzoektthuis.be) ons gerust als je meer wil weten.