Hoe gaan onze vangacties eraan toe?

Hoe gaan onze vangacties eraan toe?

We krijgen dagelijks meldingen van katjes die een nieuwe thuis zoeken. Sommige situaties zijn schrijnender dan de andere. Vaak zien we ook veel menselijk leed. Zoals hier, waar mensen zelf iets gebouwd hadden om een dak boven hun hoofd te hebben. Ze waren halsoverkop vertrokken en lieten 5 katjes achter. Omdat deze diertjes geen eten hadden, bovendien langs een drukke weg leefden, en het er vol ratten zat schoten we snel in actie. Fotografe Lies Praet ging met ons mee.

Eerst moesten we checken of de katjes er wel nog waren. Maar als snel zagen we er 2 van tussen de ‘huisjes’ tussen de struiken spurten. 

 

 

 

 

Dan een plekje kiezen om de vangkooi stabiel en veilig op te stellen. Daar leggen we dan iets in dat ze goed ruiken en lekker vinden. En we gaan vervolgens op een afstandje gaan wachten. We laten kooien nooit onbewaakt achter. We willen een gevangen katje immers zo kort mogelijk stress geven.

 

Het is echt wel spannend afwachten tot je het verlossende geluid hoort van de vangkooi die dichtklapt. We moesten gelukkig niet lang wachten. De katjes hadden duidelijk grote honger.

 

 

Om de vangkooi weer beschikbaar te hebben voor een volgend katje lieten we het overlopen in een andere kooi.

 

 

 

 

 

Vervolgens werd het in de auto gezet met een dekentje over.

De 5 katjes zitten ondertussen veilig bij 2 opvanggezinnen. Ze genieten van hun zachte mandjes en het lekker eten. Ze zijn al langs geweest bij de dierenarts en zijn gelukkig in goede gezondheid. Binnenkort komen deze lieverds ter adoptie.

 

Wil je onze werking steunen zodat we nog meet katten kunnen helpen als deze, dan kan dat door een gift te doen op BE91 7310 0423 9376 (met vermelding ‘gift’).

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

De katjes zijn je dankbaar!

Met dank aan Lies Praet voor de foto’s.

 

This post was written by
Comments are closed.