Hoe kan verveling en overgewicht tegengegaan worden?

Voedselverrijking
Misschien heb je al gehoord van voedselverrijking voor katten. Dit is een manier om verveling tegen te gaan en biedt de perfecte afleiding voor binnenhuiskatten. Ook voor katten die wel naar buiten kunnen, zorgt dit voor het nodige amusement binnen. Daarenboven is het een prima manier om overgewicht bij je kat tegen te gaan. Er zijn tal van soorten in dierenspeciaalzaken of webshops te verkrijgen (dit wordt ook wel ‘denkspeelgoed’ genoemd), maar je kan ook zelf wat in elkaar knutselen. Een simpele doos waarin je wat gaten maakt en snoepjes verstopt, kan al werken! Het principe blijft hetzelfde: de kat moet wat moeite doen om de snoepjes te bemachtigen. In de natuur dient een kat immers ook te jagen om een prooi te vangen. En wij zetten gewoon een potje met eten voor hun neus.
63169_karlie_northmate_catch_mit_katze_8
Dankzij voedselverrijking wordt hun instinct weer wat aangewakkerd. Geen medelijden dus: ook de kat vindt dit erg plezierig! Er hoeft ook niet steeds snoep in het smakelijke brokjes werken evengoed (tip: exigent van Royal Canin valt meestal erg in de smaak). In sommige huishoudens waar katten met overgewicht zijn of met katten die de neiging hebben om te schrokken, wordt de etensbak helemaal vervangen door eetbakken met een uitdaging.
fwf1
In de webshop van Kat zoekt thuis vind je o.a. het activity board, activity fun board en de feed maze terug. Je kan ons mailen om een bestelling te plaatsen. Ook op zooplus.nl staat heel wat denkspeelgoed. Als je via deze webwinkel wil bestellen, vergeet dan niet om een bestelling te plaatsen via de banner op onze website, op die manier krijgen wij een percentje.
Als je donateur-lid van Kat zoekt thuis wordt voor 100 euro, dan krijg je van ons een superleuke Cat-it food maze voor de poezels cadeau. Om te zien hoe dit ‘live’ in het werk gaat, kan je op youtube enkele filmpjes terugvinden: cat-it food maze en activity board.