Louis

Naam: Louis
Geboortedatum: 2007
Geslacht: kater
Vrij: vanaf 10/05
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: nvt
Gevaccineerd: 1x
Kan omgaan met kinderen: neen
Kan omgaan met honden: eventueel
Kan omgaan met katten: ja
Deze kat verblijft in Gent
Voor deze kat zoeken we een thuis hij vrij buiten kan leven maar waar er wel onderdak en dagelijks voeding is

Karakter en achtergrond van de kat:

Louis is waarschijnlijk een kat die al vele jaren buiten leeft. Misschien is hij wel buiten geboren en heeft hij nooit een thuis gehad. Hij voelt zich niet op zijn gemak in de buurt van mensen en krimpt dan samen als je hem probeert te strelen. Hij durft ook slaan en uithalen als hij zich bedreigd voelt. Hij is ondertussen al 5 weken in opvang en maakt geen enkele vooruitgang. We willen daarom een thuis voor hem vinden waar hij een vrij leven kan leiden, maar toch dagelijks eten krijgt en ook onderdak kan vinden in bijvoorbeeld een stal. Belangrijk is dat hij in het begin even kan opgesloten worden zodat hij het niet meteen op een lopen zet in een voor hem vreemde omgeving. We zoeken ook een omgeving voor hem waar het rustig en veilig is, dus zonder drukke wegen in de nabije buurt.

Hij is waarschijnlijk al een oudere kat en heeft ook last van niesziekte. Hij wordt hiervoor behandeld momenteel maar het zou kunnen dat hij nu en dan eens een opstoot krijgt en dan is het wel handig als er medicatie in zijn eten kan gedaan worden.

Zijn oortjes werden geamputeerd omdat hij vergroeiingen had op beide oren door blootstelling aan de zon. Hij hoort nog perfect en alles is mooi genezen. Hij heeft hier geen last van.

Hij werd ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gecastreerd en getest op aids en leucose. Hij testte negatief. We vragen geen adoptiebijdrage maar willen hem gewoon een fijne thuis geven waar rekening gehouden wordt met zijn schuwe aard.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Melanie op het nummer 0486/449624 tijdens werkdagen tussen 18u en 20u en tijdens het weekend tussen 10u en 20u. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnr en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

This post was written by
Comments are closed.