Alissha, Bayke, Mr. Cryps en Digit

Naam:
Alissha- kattin- 1 jan 2016
Bayke – kattin- 30 mei 2017
Mr. Cryps en Digit- katers – 30 mei 2017
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2x
Kan omgaan met kinderen: onbekend
Kan omgaan met honden: onbekend
Kan omgaan met katten: ja

Deze katten verblijven in Brugge.

Mamapoes Alissha en haar zoon Digit worden enkel samen geplaatst.
Bayke en Mr. Cryps zijn zelfstandig, worden enkel geplaatst met Alissha en Digit, of een waar er een andere speelse kat aanwezig is.

We zoeken voor alle katten een thuis waar ze eventueel later ook naar buiten kunnen.

Karakter en achtergrond van de katten:
Alissha, Bayke, Mr. Cryps en Digit zijn afkomstig uit Dendermonde. Elke dag opnieuw bedelden ze daar op een pleintje om eten. Eind juli liepen mamapoes Alissha en Bayke in de vangkooi. Een dag later lieten ook Mr. Cryps en Digit zich vangen. De kittens waren ongeveer 8 weken oud toen ze in de opvang kwamen.

Alissha is vooral de zorgzame mama voor haar drie kittens. Regelmatig roept ze alle drie bij haar voor een gezamenlijk knuffelmoment. Toen Alissha in de opvang kwam, miste ze heel erg het buitenleven. Nu kan zij al genietend naar buiten kijken zonder haar klauwen in de hor te zetten. Alissha is nog heel wantrouwig naar mensen toe. Beetje bij beetje leert ze dat mensen haar, naast eten, ook liefde willen geven. Alissha heeft van nature een mooie pluimstaart. Laat u dus niet afschrikken door haar dikke staart. Bij de opvang heeft zij nog nooit gekrabd.

Digit die, vanwege zijn mooie zwarte pels vernoemd is naar een silverback gorilla (Dian Fossey), is heel sociaalvoelend. Hij heeft graag andere katten rondom zich. Hoor je een kitten luidop spinnen? Dan ligt Digit met zijn snoet in mama Alissha haar buik. Digit kan ook omgaan met dominante katten. Toch deelt hij het wantrouwen van zijn mama. Maar Digit leert het wel, beetje bij beetje, met eten en met liefde.

Bayke is een dappere meid. Vrij snel heeft Bayke geleerd dat de aanwezigheid van mensen haar niet hoeft te hinderen om op verkenning te gaan. Daarbij wil ze alles zien, ruiken, smaken wat haar pad kruist. Bayke oefent nog volop op het krabpaalklimmen om alles ook van bovenaf te kunnen zien. Ondanks haar nog wat schuchtere houding, laat Bayke zich strelen als er haar maar iets lekkers geserveerd wordt.

Mr. Cryps doet met zijn mooie ogen alle harten smelten. Een stoere bink zijnde, wordt hij graag met “Mr.” aangesproken (maar Crypsy is ook goed hoor). Mr. Cryps besteedt ruim tijd aan zijn uiterlijk. Na het eten van natvoer gaat hij steevast zijn snoetje uitgebreid zitten opblinken. Plotse bewegingen doen Mr. Cryps nog geweldig schrikken. Geef je hem rustig de tijd om naar je toe te komen, dan durft Mr. Cryps al eens om een aaike vragen.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

Adoptieprocedure:
Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Catherine op het nummer 0477 18 34 91 tijdens werkdagen tussen 9 en 20 uur en tijdens het weekend tussen 11 en 19 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op sms’en wordt niet gereageerd.

www.katzoektthuis.be