Archibald en Percy

Naam: Archibald en Percy
Geboortedatum: 1/4/2008 (allebei)
Geslacht: Kater
Vrij: Onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 1x
Kan omgaan met kinderen: neen
Kan omgaan met honden: neen
Kan omgaan met katten: neen, enkel met elkaar
Deze katten verblijven in Mariakerke (Gent).
Archibald en Percy worden enkel samen geplaatst.

Karakter en achtergrond van de katten:

Archibald en Percy zijn twee oudere katers die in opvang kwamen omdat ze niet meer konden samenleven met de honden van hun oorspronkelijke gezin. Ze wonen al ongeveer tien jaar samen, en hebben veel steun aan elkaar. Ze mogen dus niet gescheiden worden.

Archibald is de meest sociale en aanhankelijke van de twee. Alhoewel hij alles liefst van een hoogte bekijkt, komt hij al snel naar je toe om geaaid te worden. Hij kan ook een beetje jaloers worden als Percy te veel aandacht krijgt, dan komt hij rond je draaien om affectie te krijgen. Hij laat zich oppakken, al moet dat liefst niet te lang duren. Zijn lange vacht kan snel gaan klitten, dus wordt hij best af en toe gekamd, maar dat laat hij met plezier gebeuren.

Percy is schuwer en heeft meer tijd nodig om aan een nieuwe situatie te wennen. Toen hij net aankwam, heeft hij zich onmiddellijk verstopt en was hij niet meer te vinden. Nu kruipt hij graag onder zijn dekentje in de zetel, daar voelt hij zich veilig. Maar als je voorzichtig onder het deken gaat kijken, laat hij zich aaien en met een beetje geluk komt hij zelfs op je schoot zitten. Dan geniet hij echt van de aandacht en affectie.

Het zijn allebei lieve, sociale katten die graag aandacht krijgen en met tijd zelf naar je toe komen. Het vraagt alleen een beetje geduld om ze te laten wennen aan een nieuwe thuis. Ze zijn ook al wat ouder en dus minder actief.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.
Archibald en Percy zijn getest op aids en leucose en testten allebei negatief.

We vragen voor elke kat een bijdrage van 80 euro in de dierenartskosten.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de katten, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de katten. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Sylvie op het nummer 0496/053899 tijdens werkdagen tussen 17 en 20 uur en tijdens het weekend tussen 10 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather