Beaufort

Naam: Beaufort

 

 

 

 

 

 

 

 


Geboortedatum: 1/2/2009
Geslacht: kater
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2x
Kan omgaan met kinderen: geen kleine kinderen
Kan omgaan met honden: onbekend
Kan omgaan met katten: ja, met sociale katten
Deze kat verblijft in Gent
Voor deze kat zoeken we een thuis waar hij eventueel naar buiten kan.
Beaufort kan alleen of bij een andere kat geplaatst worden.

Karakter en achtergrond van de kat:

Beaufort is een grote, zwarte, volwassen kater van ongeveer 8 jaar oud. Hij werd achtergelaten bij een verhuizing, waarom is ons een raadsel want hij is ongelooflijk lief. Hij wordt heel graag geaaid en geknuffeld, en gaat al spinnen zodra hij je ziet. Zijn dagen bestaan vooral uit slapen, knuffelen, eten en weer slapen. Af en toe wil hij ook wel even spelen, maar gaat dan meestal snel weer over tot kopjes geven tegen je benen en bedelen om geaaid te worden. Hij is de perfecte schootkat. Hij kan wel wat hulp gebruiken bij de verzorging van zijn vacht, maar gelukkig geniet hij ervan om gekamd te worden.

Helaas heeft hij wat medische problemen; hij heeft chronische niesziekte, gevoelige darmen, en regelmatig last van ontstoken tandvlees. Met de juiste behandeling is dit allemaal onder controle te houden, maar we zijn voor hem op zoek naar een eigenaar die bereid is om dit goed op te volgen, en het niet erg vindt om regelmatig de dierenarts te bezoeken. Met andere katten kan Beaufort waarschijnlijk wel overweg, zolang deze sociaal zijn. Hij lijkt geen grote behoefte hebben om naar buiten te gaan, maar een veilige tuin of balkon kan hij waarschijnlijk wel waarderen. Wie geeft dit knuffeldier zijn gouden mandje?

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

Beaufort is getest op aids en leucose en testte negatief.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennismaken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Sylvie op het nummer 0496/05.38.99 tijdens werkdagen tussen 17u en 20u en tijdens het weekend tijdens 10u en 20u. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnr en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.