Billie

Naam: Billie
Geboortedatum: geschat 15/08/2017
Geslacht: M
Vrij: Onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2x
Kan omgaan met kinderen: Neen
Kan omgaan met honden: onbekend
Kan omgaan met katten: Ja
Deze kat verblijft in Denderleeuw
Voor Billie zijn we op zoek naar een thuis waar hij niet naar buiten kan.
Billie is op zoek naar een thuis met een speelkameraadje. Hij wordt dus enkel geplaatst waar er nog een jonge speelse, sociale kat aanwezig is.

Karakter en achtergrond van de kat:

Billie kwam in opvang toen hij 20 weken oud was. Hij was overduidelijk absoluut niet gewoon aan mensen en het binnenleven, en als je nog maar naar hem keek begon hij al te blazen en sprong hij een meter in de lucht om ons op afstand te houden. Omdat hij nog zo klein was, wouden we hem echter niet zomaar veroordelen tot het buitenleven, en zijn we hem beginnen socialiseren.

Ondertussen lijkt Billie echt op zijn gemak binnen. Mensen begroet hij wel nog steeds met licht geblaas, maar als je met iets lekkers of een speeltje afkomt, komt hij wel al eens nieuwsgierig kijken, of durft hij zelfs je vingers al eens aflikken.

In tegenstelling tot mensen, waar hij nog niet zo zot van is, is hij echt zot van soortgenootjes. In het bijzijn van soortgenootjes is hij ook veel minder bang als je toenadering zoekt, en zal hij sneller meespelen met de hengel. Hij is dus wel het ideale speelkamaraadje voor katten.

We zijn dus op zoek naar een thuis waar er al minstens 1 andere kat aanwezig is, liefst een speels leeftijdsgenootje die sociaal is naar zowel mensen als andere katten. Ook is het belangrijk te beseffen dat Billie nog niet helemaal gesocialiseerd is en dat hoewel hij waarschijnlijk nog vooruitgang zal maken, de kans bestaat dat dit nooit 100% in orde komt, of dat hij enkel sociaal zal worden naar de mensen die hij het meeste ziet. Die socialisatie komt ook niet vanzelf, en zal wel tijd en energie vragen. Ervaring en geduld met bangere katjes is dus ook wel belangrijk.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

Billie werd getest op aids en leucose en testte negatief.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Erica op het nummer 0472440221 tijdens werkdagen tussen 17 en 22 uur en tijdens het weekend tijdens 9 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather