Bliny

Naam: Bliny
Geboortedatum: 2007
Geslacht: Kattin
Vrij: vanaf 14/04/2018
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 1x
Kan omgaan met kinderen: geen jonge kinderen
Kan omgaan met honden: onbekend
Kan omgaan met katten: ja
Deze kat verblijft in Gent
Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze vooral als binnenkat mag leven. Een veilig afgesloten tuin zal ze misschien wel appreciëren.
Bliny kan alleen geplaatst worden of bij een andere verdraagzame kat

Karakter en achtergrond van de kat:

Bliny was waarschijnlijk ooit een huiskatje dat om een of andere reden op de dool geraakte. Ze belandde bij een bejaarde man die niet voor haar kon zorgen. Toen er iemand hulp voor haar zocht bij Kat Zoekt Thuis was het bijna te laat. Na maanden zwerven was haar vacht volledig verklit, ze was gedehydrateerd, had parasieten, en bleek ook een ernstige infectie te hebben die haar volledig verzwakt had. Haar tong staat vol oude letsels die waarschijnlijk te wijten zijn aan vroegere infecties die niet behandeld werden. Ze verbleef enkele dagen bij de dierenarts en het infuus deed haar goed. Haar eetlust is heel goed en op amper een week kwam ze al een halve kg bij.

Haar vacht groeit goed terug, al zal het nog een hele tijd duren voor ze weer een mooi lange zwarte vacht heeft. Haar tong zal nooit volledig genezen maar ze heeft er in ieder geval geen last van als je haar ziet eten.

Bliny is op dit moment vooral geïnteresseerd in eten, omdat ze waarschijnlijk zoveel honger geleden heeft. Maar als haar buikje vol is komt ze ook knuffelen. Ze kan spinnen als de beste en ze begint er al aan als je nog maar naar haar kijkt. Ze is heel nieuwsgierig en gaat meteen op ontdekking als ze de kans krijgt. Naar andere katten toe is ze verdraagzaam maar ze zoekt geen contact. Met kleine kinderen plaatsen we haar niet omdat ze eens durft uithalen als je niet begrepen hebt dat er genoeg aandacht was.

Bliny is ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en geregistreerd. Haar herhalingsvaccin moet eind april gebeuren. 

Bliny is ook getest op aids en leucose en testte negatief. Er werd ook een bloedonderzoek gedaan omwille van haar leeftijd en daaruit bleek dat ze een infectie heeft die gelukkig behandeld kan worden. Voor de rest was ze volledig in orde. We vragen een bijdrage van 80 euro in de dierenartskosten. 

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Melanie op 0486/449624 tijdens werkdagen tussen 18u en 20u en tijdens het weekend tussen 10u en 20u. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.