Cobalt en Ferrum

Naam:  Ferrum en Cobalt
Geboortedatum: geschat op 20/05/2017
Geslacht: kater en kattin
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2x
Kan omgaan met kinderen: Vallen niet aan, maar zullen zich wegsteken bij te veel drukte
Kan omgaan met honden: geen idee
Kan omgaan met katten: ja
Deze kat verblijft in de gemeente Brugge

Karakter en achtergrond van de kat:

Ferrum (zwart met witte hals, buik en pootjes) en haar broertje zijn buiten geboren. In het begin waren broer en zus niet zo aan elkaar gehecht, maar hoe langer ze samenleven, hoe sterker de band wordt. Het zijn beide eerder rustige katten.

Ferrum heeft al een behoorlijke vooruitgang gemaakt in het omgaan met mensen. Ze heeft echter nog begeleiding nodig om zich meer op haar gemak te kunnen voelen. Mits de juiste aanpak (voorzichtig en traag) en met wat  geduld, laat ze zich strelen en kan hiervan erg genieten. Ze schrikt gauw en zal zich dan in een hoekje verstoppen. Ze is nog vaak op haar hoede, maar af en toe durft ze voorzichtig uit haar schulp te kruipen. Het lukt om samen met haar te spelen, hoewel ze zeer alert blijft.  Naar andere katten toe is ze nieuwsgierig. Ze nadert ze proactief en laat aan zich ruiken. Ferrum verhoudt zich in een onderdanige positie tegenover haar medekatten, waardoor ze zichzelf soms wat te kort doet.

Cobalt (zwart met plukje wit op de borst) heeft al een grote vooruitgang gemaakt in het omgaan met mensen. In plaats van te blazen naar iedereen in de buurt, komt hij ‘s avonds bij je in bed om te bedelen naar aaitjes. Het strelen wordt met luid gespin onthaald.  Hij is redelijk rustig, maar vindt het leuk om te spelen, vooral flessendopjes en veertjes vindt hij zalig. Hij eet heel erg graag en komt direct te voorschijn bij de geur van (gelijk welk) eten. Op die momenten is hij dubbel zo tam als op andere.  Hij is nieuwsgierig, maar durft nog rap te schrikken. Andere katten vindt hij super interessant, hij gedraagt zich meestal dominanter naar andere katten toe.

Voor Cobalt zoeken we dan ook een baasje dat geduld en tijd voor hem kan maken om zich nog meer te kunnen ontplooien. Een baasje dat hem een rustige thuis kan aanbieden en het leuk vindt om met hem te spelen.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.
We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van € 115 wanneer herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 125 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch na gegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort

Voor meer info kan je contact opnemen met  Catherine. op het nummer 0477/18 34 91, elke dag tussen 18u en 21u. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnr en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen.  Op sms’en wordt niet gereageerd.