Dara

Naam:  Dara
Geboortedatum: 14-12-2015
Geslacht: Kattin
Vrij: Meteen
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2x
Kan omgaan met kinderen: onbekend
Kan omgaan met honden: onbekend
Kan omgaan met katten: onbekend
Deze kat verblijft in Gentbrugge.
Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze niet naar buiten kan of een veilige afgesloten omgeving, waar ze toch wat kan genieten van de frisse buitenlucht.
Ze kan eventueel alleen geplaatst worden.

Karakter en achtergrond van de kat:

Dara is een ontzettend lieve, energieke en speelse kat. Haar ruggetje is bruin en haar buik, pootjes en koppie zijn wit. Ze heeft een uniek bruin vlekje op haar neus en zwarte voetkussentjes, wat heel uniek is voor witte pootjes. Ze is binnengebracht met haar 2 kittens. Ze zorgde heel erg goed voor ze en was daarmee ook een ontzettend goede moeder. Toen de kittens werden geadopteerd kwam Dara helemaal los. Het liefst zou ze de hele dag rondrennen om achter hengeltjes of balletjes aan te gaan. Eigenlijk gedraagt ze zich net alsof ze zelf nog een kitten is. Wanneer ik wakker word, liggen er altijd wat speeltjes naast het bed die Dara daar ’s nachts heeft neergelegd. Ze wacht dan net zolang totdat ik wakker ben en ik met haar kan spelen. Wanneer ze overdag aandacht wil hebben, dan komt ze daar ook om vragen door wat speels in je hand te gaan bijten. Op het moment dat je dan een speeltje pakt worden haar ogen en pupillen groot, oren omhoog, in starthouding en 3…2…1 GO, daar gaat ze dan achter het speeltje aan!
Wanneer het dan tijd is om te gaan slapen, zoekt ze het warmste plekje op de bank of op de verwarming uit. Dan vindt ze het fijn als je haar heel zacht over haar koppie aait of onder haar kinnetje kroelt. Ze komt niet bij je op schoot liggen, maar de hoeveelheid aandacht die je over de hele dag van haar krijgt compenseert dat meer dan genoeg.
Verder is ze ook heel sociaal. Wanneer er bijvoorbeeld mensen op bezoek komen, dan is ze altijd wel nieuwsgierig en komt ze even kijken.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd. Dara is getest op aids en leucose en testte negatief.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Maureen op het nummer 0493 63 72 36, tijdens werkdagen tussen 18 en 21 uur en tijdens het weekend tussen 10 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op sms-en wordt niet gereageerd.

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather