Dooby, Scooby en Poppy

Naam: Dooby, Scooby & Poppy
Geboortedatum: geschat op 20/05/2017
Geslacht: Dooby = M, Scooby = M en Poppy = V
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2x
Kan omgaan met kinderen: ja, op voorwaarde dat de kinderen op een respectvolle en rustige manier kunnen omgaan met dieren
Kan omgaan met honden: ongekend
Kan omgaan met katten: ja
Deze katten verblijven in Brugge.
Voor deze katten zoeken we een thuis waar ze niet naar buiten kunnen.

Karakter en achtergrond van de kat:

Dooby is de teamleader van dit nestje. Als je een laser bovenhaalt, is hij van de eerste van de partij. Hoog, laag of ver, hij rent er overal achteraan. Hij vindt het zeer fascinerend om te komen kijken wat je aan het doen bent. Door zijn interesse zorgt hij ervoor dat z’n broer en zus vaak volgen.

Scooby is de grootste volger van Dooby. Als zijn broer iets doet, zal hij hoogstwaarschijnlijk even later hetzelfde doen. Hij lijkt qua uiterlijk sprekend op zijn mama en ze blijken het ook naar hun zin te hebben samen. Net zoals zijn broer, begint hij ondertussen ook meer vertrouwen te krijgen. Ze hebben allebei nog dat laatste zetje nodig, maar met wat geduld lukt dit zeker.

Poppy is een echte vechter. Toen ze in opvang kwam werd ze zodanig erg ziek dat het even spannende momenten geweest zijn. Ondertussen is Poppy een gezonde kitten die nog wat verlegen is. Bepaalde momenten komt ze geïnteresseerd kijken en andere momenten houdt ze zich liever op de achtergrond. Als je Poppy kunt oppakken, geniet ze uiteindelijk wel van de streeltjes.

De kittens zitten nog volop in de fase waarin ze mensen proberen te vertrouwen. Ze laten zich nog niet aaien, maar als je speelt komen ze wel dichtbij. Als je ’s avonds in de zetel zit, durven ze wel eens dichterbij komen zitten of liggen. Ze zullen tijd nodig hebben om je vertrouwen te winnen, maar eens dit het geval is, zullen het zeer dankbare katjes zijn. Met een verenstokje, koekjes en wat geduld kom je al een heel eind.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Shana op het nummer 0494 15 02 51 tijdens werkdagen tussen 18 en 20 uur en tijdens het weekend tijdens 11 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.