Dot en Dashi

Naam: Dot (smoke) & Dashi (zwart)
Geboortedatum: 1/8/2017
Geslacht: kattin & kater
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2x
Kan omgaan met kinderen: nee
Kan omgaan met honden: onbekend
Kan omgaan met katten: onbekend

Deze kat verblijft in Gent.
Dot en Dashi worden enkel samen geplaatst.
Dot en Dashi worden geplaatst als binnenhuiskatten of ergens waar ze veilig naar buiten kunnen.

Karakter en achtergrond van de kat:
Dot en Dashi werden samen met hun moeder gevonden in de kelder van de Boekentoren in Gent. Ze waren waarschijnlijk nog nooit met mensen in aanraking gekomen, want ze waren erg schuw. In hun tijd bij het opvanggezin bloeiden ze langzaam maar zeker open; ze laten zich steeds vaker aaien en vooral Dashi begint dan meteen te spinnen. Met leuke speeltjes zoals hengeltjes kun je hun interesse wekken en dan veranderen deze twee timide katjes in echte wildebrassen. Maar ze zijn ook nog bang van mensen en nieuwe dingen, harde geluiden, etc. Daarom zoeken we voor hen een thuis waar ze de tijd krijgen om op hun eigen tempo te wennen, en waar het rustig is, dus zonder kinderen, honden of andere katten. Omdat ze zo bang zijn worden ze enkel als binnenkatten geplaatst, of waar ze veilig naar buiten kunnen in een omheinde tuin of balkon. We zien dat ze veel steun aan elkaar hebben; vaak durft één van de twee meer en volgt de ander, en ze liggen altijd samen te slapen, daarom worden ze enkel als duo geplaatst. Wij zijn ervan overtuigd dat als deze katjes de tijd krijgen ze je heel veel liefde zullen geven.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven
werden.

Adoptieprocedure:
Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennismaken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Sylvie op het nummer 0496/05.38.99 tijdens
werkdagen tussen 17 en 20u en tijdens het weekend tijdens 10u en 21u. Gelieve een
boodschap in te spreken en je naam, telefoonnr en voor welke kat je belt achter te laten
indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.