Inti

Naam: Inti
Geboortedatum: 14-02-2016
Geslacht: v
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2x
Kan omgaan met kinderen: Nee, enkel heel rustige kinderen
Kan omgaan met honden: Vermoedelijk niet, misschien rustige zachtaardige honden
Kan omgaan met katten: Ja, mits goede introductie.
Deze kat verblijft in Gentbrugge.
Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze niet naar buiten kan, enkel in een afgesloten tuin waar ze niet uit kan.
Inti wordt enkel geplaatst waar er reeds een andere sociale kat is (geen dominante kat) of samen met een ander opvangkatje. Ze voelt zich op haar gemak bij andere katjes en leert ook heel veel van hen.

Karakter en achtergrond van de kat:

 

Bekijk hier haar filmpje

Inti kwam als een bang piepertje bij ons in opvang, maar wat een lieverdje! Ze is heel zachtaardig, een beetje onderdanig en lief naar de andere opvangkatjes.

Inti heeft eerst in de bench gezeten, zodat ze zich wat veiliger voelde en zich kon verschuilen. Zo kon ze eerst alles verkennen op afstand. Stilletjes aan zette ze stapjes vooruit, door lekkere zalmmousse te combineren met aaitjes. Uiteindelijk mocht ik haar aaien en spinde ze heel luid, ze ging zelfs op haar rugje liggen (zie filmpje)! We zijn er dus van overtuigd dat deze kleine meid zal openbloeien.
Nu ze in de opvangkamer rondloopt, lijkt het alsof we terug van 0 af aan moeten beginnen. Ze schuilt nu al veel minder en laat zich meer en meer zien. Ook komt ze mij al op een veilige afstand begroeten als ik de opvangkamer binnenkom, wel met wat lekkers. Ze vindt het nog steeds heerlijk om zalmmousse van mijn vinger te snoepen. We kunnen haar ook al zachtjes aaien als ze lekker natvoer krijgt.

Deze lieve meid heeft nood aan een thuisje waar ze verder kan openbloeien, bij mensen die haar laten zijn we ze is. Ze heeft de tijd nodig om zich veilig te voelen en op haar tempo dapper ministapjes te zetten. Het is niet duidelijk of ze een echte schootjeskat zal worden, maar met de nodige begeleiding kan ze wel ver geraken!

Wie wordt er verliefd op dit zonnetje en wil haar graag zien openbloeien?
Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.
Inti is getest op aids en leucose en testte negatief.
We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Sylvie op het nummer 0496 05 38 99 tijdens werkdagen tussen 16:30 en 20:00 uur en tijdens het weekend tijdens 10:00 en 20:00 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op sms-en wordt niet gereageerd.