Koshka

Naam:  Koshka
Geboortedatum: 2017
Geslacht: Kattin
Vrij: vanaf 24/02/2018
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 1x
Kan omgaan met kinderen: neen
Kan omgaan met honden: onbekend
Kan omgaan met katten: ja
Deze kat verblijft in Gent
Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze vooral als binnenkat mag leven. Een tuin is geen noodzaak.
Koshka wordt enkel bij een andere sociale kat geplaatst.

Karakter en achtergrond van de kat:

Koshka werd gevonden aan de rand van een natuurgebied samen met een hele groep  andere katten. Waarschijnlijk werd haar moeder er gedumpt en groeide ze daar op samen met haar broertjes en zusjes. Ze kreeg gelukkig eten van de buurtbewoners maar mocht er niet ingegrepen zijn dan zou ook zij binnenkort een nestje gekregen hebben. We beslisten haar te proberen socialiseren zodat ze de kans kan krijgen op een goed leven en ze bleek eigenlijk helemaal niet zo verwilderd te zijn. 

Ze laat zich aaien en op dag 2 begon ze zelfs al te spinnen en te knuffelen. Ze schrikt nog snel, en durft  soms uit angst ook nog eens blazen maar als je rustig bent dan is het allemaal goed. Eens je haar streelt kan ze er niet genoeg van krijgen. Hou er wel rekening mee dat je in het begin tijd en geduld zal moeten hebben met haar. dit is geen katje voor mensen zonder ervaring met katten.

Koshka heeft een langharige vacht en zal dus ook gekamd moeten worden. Ze laat dit nu nog niet toe maar we zijn er zeker van dat ze zich bij geduldige en rustige mensen zal ontpoppen tot een echte schootkat. Wie geeft haar deze kans?

Ze is nog jong en trekt zich op aan andere katten. Ze wordt dus liefst geplaatst waar al een andere sociale kat aanwezig is. Die zal haar vast ook kunnen helpen in de verdere socialisatie.

Koshka is ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en geregistreerd. Zijn herhalingsvaccin moet hij krijgen rond 21/03/2018.

Ze is ook getest op aids en leucose en testte negatief. We vragen de gebruikelijk adoptiebijdrage van 120 euro als tussenkomst in de dierenartskosten. 

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Melanie op 0486/449624 tijdens werkdagen tussen 18u en 20u en tijdens het weekend tussen 10u en 20u. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.