Meli

Naam: Meli
Geboortedatum: 01/04/2017 (Geschat)
Geslacht: V
Vrij: Onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 1x
Kan omgaan met kinderen: Ja
Kan omgaan met honden: Onbekend
Kan omgaan met katten: Ja
Deze kat verblijft in Gentbrugge.
Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze niet of eventueel in een veilige omgeving naar buiten kan.
Wordt enkel geplaatst met een andere kat. Deze kat mag niet dominant zijn, maar is het liefst rustig en zeker ook speels.

Karakter en achtergrond van de kat:

Meli is Corsicaans voor ‘schatje’. Ze heeft haar naam te danken aan het feit dat ze een ontzettend lief beestje is. Ze voelde zich al meteen op haar gemak toen ze in opvang kwam. Ze is heel erg sociaal en komt bij iedereen die langskomt eens knuffelen en kopjes geven en zelfs op schoot liggen. Ze wil het liefst ieder moment van de dag bij je in de buurt zijn. Wanneer ze dan ook 10 minuutjes geen aandacht heeft gekregen, komt ze miauwend naar je toe om knuffels te vragen of ze gaat op je armen liggen als je aan het werk bent. Maar het allerliefst springt ze op je schouders. Dan draait ze zich als sjaal om je nek en duwt ze haar kopje spinnend tegen je hoofd aan. ’s Avonds nadat ze nog wat heeft gespeeld, slaapt ze dan ook het liefst bij haar baasje(s) op de kamer.
Ook speelt Meli graag met een springveertje, een balletje of een hengel. Wanneer je het speeltje oppakt, staat ze al in de startblokken om er achteraan te rennen. Ze vindt het ook helemaal geen probleem om alleen te spelen. Urenlang kan ze zichzelf vermaken door bijvoorbeeld een balletje weg te slaan en er dan achteraan te gaan.
Meli krijgt normale brokjes te eten, maar let op! Ze durft af en toe nog weleens eten van je bord te stelen. Ook is ze helemaal gek van wat natvoer dat ze af en toe toch eens krijgt als beloning.
Aangezien Meli zo sociaal is en graag opgepakt wordt om te knuffelen, zou ze ook goed met kinderen om kunnen gaan. Op haar buikje wordt ze niet zo graag geaaid. Dan hapt ze wat speels naar je handen, maar dat is zeker niet met een kwade bedoeling!
Meli wordt enkel bij een ander kattenvriendje of -vriendinnetje geplaatst, zodat ze altijd een speelkameraadje in de buurt heeft. In het begin bij de ontmoeting kan ze wat blazen en zo laten zien wie ze is, maar al snel zal ze in de gaten hebben dat ze goede vriendjes kunnen worden. Meli gaat een vriendje nodig hebben die niet heel dominant is. Het liefst een katje met een rustig karakter, maar zeker ook speels.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.
Meli is getest op aids en leucose en testte negatief.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Maureen op het nummer 0493 63 72 36, tijdens werkdagen tussen 18 en 21 uur en tijdens het weekend tussen 10 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op sms-en wordt niet gereageerd.

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather