Nikyo & Ichi

Naam: Duo NIKYO & ICHI
Geboortedatum: 01-06-2017
Geslacht: M & V
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2x
Kan omgaan met kinderen: neen (geen kleine kinderen)
Kan omgaan met honden: onbekend
Kan omgaan met katten: ja
Deze katten verblijven in Gentbrugge.
Voor deze katten zoeken we een thuis waar ze wel veilig naar buiten kunnen in een rustige omgeving of een huis met veel ruimte.
Nikyo en Ichi worden enkel samen geplaatst.

Karakter en achtergrond van de kat:

Nikyo is een heel lieve kater. In het begin kan hij verlegen overkomen, maar hij laat snel zijn ware aard zien: een zachtaardige teddybeer. Nikyo zou geen vlieg kwaad doen. Zelfs tijdens de eerste dagen in opvang heeft hij geen enkele keer geblazen of gemept om zijn angst te tonen. Hij wordt nu graag geaaid en geeft bevestigend kopjes of kromt zijn rug. Hij is dol op de speelrail met balletjes, rent graag achter zijn speelkameraden aan en is gek op ritselende speelgoedmuisjes. In de namiddag geniet hij van een lange siësta, dan ligt hij diep diep diep te slapen. Er mag een bom ontploffen, Nikyo blijft gewoon rustig liggen. Niemand krijgt hem uit zijn slaap, maar hij is wel te verleiden met lekker eten. Hij staat dan ook elke avond triomfantelijk te wachten op zijn snack: natvoer met heerlijk veel saus. Als hij in een speelse bui is maakt hij een zacht ‘prrrrrt’ geluid. Deze teddybeer draagt veel zorg voor Ichi. Ichi is een jongedame met veel pit. Ze heeft het moeilijk om mensen te vertrouwen en wil liever dat we haar niet te veel benaderen. Er zijn wel al positieve veranderingen te zien, maar het is onduidelijk hoever ze nog zal openbloeien. Als ze haar natvoer krijgt, kunnen we haar zachtjes aanraken. Ze durft wel al dichtbij zitten en speelt gretig mee met de speelhengel en de balletjes. Ze likt al zelfzeker zalmmousse van mijn vinger en komt mij op haar manier begroeten als ik de kamer binnen kom. Ichi vertrouwt het al om dichtbij mij in slaap te vallen maar laat duidelijk merken dat aaien nog niet in haar schema past. Ze heeft een thuis nodig waar de mensen haar gewoon laten zijn wie ze is, zonder haar te forceren. Het is belangrijk te beseffen dat ze in een nieuwe situatie een terugval zal hebben en opnieuw van 0 af aan zal moeten wennen aan de nieuwe omgeving. Daarom wordt ze het liefst geplaatst bij mensen die hier wat ervaring mee hebben of het zien zitten om bij te leren en haar alle tijd en rust te gunnen die ze nodig heeft.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.
Nikyo en Ichi zijn getest op aids en leucose en testten negatief.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Maureen op het nummer 0493 63 72 36, tijdens werkdagen tussen 18 en 21 uur en tijdens het weekend tussen 10 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op sms-en wordt niet gereageerd.

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather