Nimf

Naam: Nimf
Geboortedatum: 2016
Geslacht: Kattin
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2 x
Kan omgaan met kinderen: Nee
Kan omgaan met honden: Nee
Kan omgaan met katten: rustige en niet dominante katten
Deze kat verblijft in Gent
Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze overwegend als binnenkat kan leven, eventueel met toegang tot een afgesloten tuin.
Nimf kan alleen geplaatst worden of bij een kat die zeer onderdanig is en haar met rust zal laten.

Karakter kat:

Nimf is een hele lieve kattin. Ze slaapt heel graag op bed en liefst zo dicht mogelijk bij je of zelfs op je. Het aaien verloopt nog wat moeizamer maar daar blijven we aan werken. Tegenwoordig vertrouwt ze mensen al veel meer en als je je hand uitsteekt, gaat ze al snel zelf kopjes geven. Gewoon niets forceren. Voor alle zekerheid aai je best de grijze vlekjes en blijf je weg van het wit. Maar als je haar lekkers geeft zoals natvoer dan is aaien absoluut geen probleem. Nimf is dus nog een beetje onzeker.

Nimf eet heel graag en krijgt dan ook haar eten uit een voedselpuzzel. Die vormen absoluut geen probleem voor haar. En als ze weet dat je er aan komt met iets lekkers dan zal je het ook horen aan haar luide miauwkes.

Nimf wil wel graag spelen maar je merkt dat ze nog zeer onzeker is. We proberen dan nog wat dingen uit om zo het geschikte speelgoed te vinden. Ze zoekt vooral zelf dingetjes in de kamer en zal daar dan voorzichtig mee spelen.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

Nimf is getest op aids en leucose en testte negatief. Er werd bij Nimf helaas een bijgeruis op het hart waargenomen. Na onderzoek in de kliniek werd een lichte vorm van HCM vastgesteld. Ze moet hier geen behandeling voor krijgen, maar het is mogelijk dat ze er later meer last van krijgt. Het zou ook kunnen dat het weggaat. Wie Nimf een thuis wil geven moet er wel rekening mee houden dat katjes met HCM plots een hartstilstand kunnen krijgen.

We vragen daarom een verminderde tussenkomst in de dierenartskosten, namelijk 80 euro omdat we hopen dat toch iemand haar nog een fijne thuis wil geven.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Melanie op het nummer 0486/449624 tijdens werkdagen tussen 18 en 20 uur en tijdens het weekend tussen 10 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather