Olijfje

Naam:  Olijfje
Geboortedatum: 01/08/2015
Geslacht: kattin
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 2x
Kan omgaan met kinderen: ja
Kan omgaan met honden: onbekend
Kan omgaan met katten: ja
Deze kat verblijft in Wondelgem
Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze niet naar buiten kan.

Karakter en achtergrond van de kat:

Olijfje werd aangereden door een auto op straat, haar bekken brak op drie plaatsen, het zou een lange revalidatie worden. Net op het moment dat ze hen het meeste nodig had, besloten haar eigenaars om haar af te staan. Nochtans moest Olijfje gewoon 6 weken in een bench blijven en veel rust krijgen om haar bekken te laten genezen. En dat deed ze heel goed en geduldig. Ondertussen is ze al een aantal stappen verder, nu loopt ze rond in de kattenkamer bij haar opvanggezin, trappen lopen en op hoge dingen springen mag ze nog niet.

Olijfje is een echte babbelkont, van zodra je de kamer binnenstap vertelt ze uitbundig over haar dag. Als je in de zetel ligt, kruipt ze het liefst bovenop je borst om zo je neus kopjes en likjes te geven. Personal space? Dat kent Olijfje niet! Ze komt liefst zo dicht mogelijk bij jou liggen. Wanneer het etenstijd is vliegt ze bijna uit de bocht om er als eerste bij te zijn. Ook spelen doet ze heel graag, zeker wanneer het speeltje naar catnip ruikt wordt ze helemaal wild. Het enige blijvend probleem, waar ze schijnbaar geen last van heeft, is haar staart, die is verlamd. Gezien de staart van een kat voor evenwicht en communicatie met andere katten zorgt, is Olijfje vanaf nu een binnenkat. Het kan dus ook zijn dat andere katten raar reageren, omdat ze haar lichaamstaal moeilijk kunnen lezen. Ondertussen is haar bekken al vrij goed genezen en lijkt ze er geen last van te hebben. Olijfje is graag in gezelschap van mensen, maar kan ook rustig een plekje voor haarzelf opzoeken.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.
Olijfje is getest op aids en leucose en testte negatief.
We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 130 euro wanneer beide vaccinaties gegeven werden.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennismaken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Anna  op het nummer 0479/57.73.97  tijdens werkdagen tussen 9 en 20 uur en tijdens het weekend tijdens 9 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.