ZAFIRA

Naam: ZAFIRA
Geboortedatum: geschat op 03/07/2017
Geslacht: V
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: 1x
Kan omgaan met kinderen: ja
Kan omgaan met honden: niet gekend
Kan omgaan met katten: ja
Deze kat verblijft nabij Brugge
Op termijn veilig naar buiten kunnen is een leuk pluspunt.
Zafira wordt enkel geplaatst waar er nog een andere kat aanwezig is, eentje die niet dominant is.

Karakter en achtergrond van de kat:

Zafira is een klein, aanhankelijk dametje. Toen ze binnenkwam in de opvang, leek ze eerder een zwart katje, want al haar witte haren waren volledig besmeurd met motorolie. Ze werd immers gevonden op een parking, waar ze zich heel bang wegstak onderin auto’s. Na grondige wasbeurten blonk ze weer mooi aan de buitenkant, en was het nog aan de binnenkant om te genezen. Ze had namelijk een stevige longontsteking opgelopen. Waar ze vandaan kwam en wat ze allemaal gezien heeft, zullen we nooit weten. Wel weten we dat ze in het begin heel veel schrik had van mensen, maar gelukkig maakte ze al vrij snel de klik. Zafira veranderde in een lief meisje dat geniet van alle tijd die je met haar doorbrengt. Als je haar even alleen laat, kun je haar dikwijls horen miauwen om te vragen of je toch niet gauw weer zou terugkomen. En dan begroet ze je steeds dankbaar aan de deur. Als ze toch eens geen zin heeft in een streelbeurt, laat ze dat wel merken, maar die signalen zal je al snel herkennen. Uit zichzelf is ze vrij rustig, maar als je haar uitnodigt om te spelen met een balletje of hengeltje, doet ze enthousiast mee.
Gezien Zafira nog een jong speels katje is, heeft ze zeker nog een andere kattenvriend nodig in haar nieuwe thuis. In de opvang komt ze, na wat aanpassingstijd, overeen met verschillende soorten katjes, maar vooral met katten die niet dominant zijn.
Hoewel haar longetjes veel zijn verbeterd, en ze er geen last van heeft, blijft dit een wat teer punt bij haar. Langdurige stress moet dus vermeden worden, waardoor erg drukke huishoudens niet ideaal zijn. Verder blijft ze schrik hebben van auto’s, dus zoeken we voor haar liefst een nieuwe thuis in een rustige buurt.
Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.
Zafira is getest op aids en leucose en testte negatief.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven
werden.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan u contact opnemen met Carine op het nummer 050 280465 (geen antwoordapparaat) of op 0484 773899 7d/7 tussen 11u30 en 14 u of tussen 17 en 21 u. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welk katje je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op sms’en wordt niet gereageerd.

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather