Zuri

Naam: Zuri (FIV)
Geboortedatum: geschat op maart 2012
Geslacht: kater
Vrij: onmiddellijk
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Gechipt en geregistreerd: ja
Gevaccineerd: ja, 1x
Kan omgaan met kinderen: geen jonge kinderen
Kan omgaan met honden: niet bekend
Kan omgaan met katten: ja, maar enkel katten met FIV
Zuri wordt enkel geplaatst in een gezin waar hij niet naar buiten kan. Hij kan als enige kat worden geplaatst of met een andere FIV-kat.

Karakter en achtergrond van de kat

Hallo,
Mijn naam is Zuri – Baskisch voor wit – en als je naar mijn foto kijkt, begrijp je meteen waarom mijn opvanggezin mij zo heeft genoemd.
Ik ben ongeveer zes jaar jong, mijn exacte geboortedatum weet ik helaas niet. De dierenarts en mijn opvanggezin vermoeden dat ik nog nooit een huis heb gehad. Maar dat betekent niet dat ik mensenschuw ben. Integendeel. Ik laat me makkelijk aaien en ook opgepakt worden, vind ik niet heel eng.
Ik houd van aandacht maar niet altijd. Omdat ik heel erg moet wennen aan het leven in huis, zoek ik meestal een rustig plekje op om te slapen en te rusten, zeker als ik onverwachte en onbekende geluiden hoor. Maar dat duurt meestal niet lang. Van zodra ik begrepen heb dat er geen gevaar is, kom ik weer tevoorschijn.

Tijdens mijn leven op straat heb ik wellicht ook af en toe gevochten met soortgenoten. Bij een van die gevechten ben ik besmet geraakt met FIV. Zelf heb ik daar geen enkele last van. Ik ben gezond en vertoon geen enkel ziektesymptoom.
Maar omdat deze ziekte besmettelijk is, word ik enkel geplaatst bij een gezin waar ik binnen moet blijven. Er mag een andere kat in huis zijn, want ik ben wel geïnteresseerd in soortgenoten, maar dan enkel bij een soortgenoot die ook FIV heeft.

FIV is niet besmettelijk voor mensen, gaat enkel over van kat op kat. Adoptiegezinnen die Zuri willen adopteren, kunnen meer uitleg krijgen over de verzorging van een kat met FIV.

We vragen de gebruikelijke (verminderde) bijdrage van € 80 als tussenkomst in de dierenartskosten. Deze kat verblijft in de gemeente Zedelgem.

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Inez op het nummer 0499/700345 tijdens werkdagen tussen 17 en 21 uur en tijdens het weekend tijdens 9 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op sms’en wordt niet gereageerd.


Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather