Recht van antwoord op gechipte katten op Radio2 en VRT nieuws

Vandaag ontstond heel wat commotie naar aanleiding van een interview over gechipte katten op Radio2 en VRT nieuws.
Hier getuigde Anne-Lise Van der Meulen dat hun kat Balthazar door onze VZW werd ‘verkocht’ aan een nieuw gezin, hoewel hij gechipt was.

Balthazar werd geadopteerd in het asiel van Gent als zijnde ‘gechipt’. Het asiel had de poes echter enkel in hun interne databank geregistreerd, waardoor het voor ons onmogelijk was om zijn chipnummer terug te vinden. De eigenaars vergaten hun kat zelf te registreren zoals het asiel hen had meegedeeld. Chippen wordt zo volstrekt nutteloos. VZW Kat Zoekt Thuis betaalt 15 euro per kat om elke chip te registreren in de officiële databank van ID-chips. We vinden het dan ook bijzonder spijtig dat wij moeten opdraaien voor het feit dat andere asielen deze kost niet willen dragen.

Bovendien hebben de baasjes 5 maand gewacht om Balthazar te zoeken via zijn chip en werd zijn signalement nooit aan ons doorgegeven. Balthazar werd kilometers van zijn woning aangetroffen. Nochtans hebben wij wel degelijk alles in het werk gesteld om zijn thuis terug te vinden. Het feit dat wij als VZW, die volledig draait op vrijwilligers, zo in een slecht daglicht worden gesteld is een zeer jammere zaak. We stellen immers steeds alles in het werk om elk gedumpt of zwerfkatje een perfecte thuis te geven.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/09/11/_verplichting-om-katten-te-chippen-geflopt-/

This post was written by
Comments are closed.