Speciale thuis voor speciale katjes gezocht

Een week geleden deden we een oproep voor Stig. Stig, model pluizenbol. Een jong kereltje en een typisch ‘twijfelgeval’: te ‘tam’ om terug te zetten of als boerderijkat te plaatsen, maar te schuw om ter adoptie aan te bieden. Helaas hebben we nog enkele Stigjes in opvang. Model: kortharig.

Respons voor Stig? Overweldigend. Respons voor de korthaartjes? Nul…

panter-2Het is frustrerend om zulke katjes in opvang te hebben, want er lijkt geen uitweg. Uitzetten, daar zijn ze te ‘tam’ voor. Plaatsen als huiskat, dat zien zij dan weer niet zitten. Want ‘huiskat’, dat houdt in: Schootje zitten, laten aaien, rond je benen draaien… Hoewel ze 1 van deze dingen soms wel doen, is het (nog niet) niet van harte.

Wortel en Panter voelen zich goed binnenshuis, maar houden (nog) niet zo van menselijk contact. Ze zijn selectief en durven nog blazen als ze zich in het nauw gedreven voelen. Nu en dan vinden ze het prima om geaaid te worden, op hun voorwaarden natuurlijk. In principe zetten we niet-plaatsbare katten na wortel2sterilisatie/castratie uit op een boerderij. Maar deze jonge knapenvinden het best wel fijn binnenshuis! We willen ze niet veroordelen tot een levenslang zweversbestaan, continu blootgesteld aan alle weersomstandigheden en afhankelijk van de goodwill van enkele voederzetters. Ze zijn beide nog jong (+/-6 maanden) en zullen zeker nog progressie maken tegenover ‘hun’ vertrouwde mensen. Maar een echte huiskat, dat zal er misschien niet van komen. We zoeken dus mensen met goodwill… Waar Panter en Wortel samen of apart een veilige thuishaven kunnen vinden. En ondertussen hun gangetje mogen gaan. Aaien kan, vooral bij Wortel, maar zonder verplichtingen van beide heren uit. Een veilige omgeving waar ze buiten kunnen lopen zou fijn zijn, maar geen vereiste als ze binnen genoeg plaats hebben. Soortgenootjes zijn een must, toch zeker als ze apart geplaatst worden. Ze worden helemaal gelukkig van viervoeters met puntoren en hevig spinnen hoort daarbij!

wortelWie kan Wortel en Panter uit de nood helpen met een goede oplossing voor deze 2 curieuzeneuzen? Heb je een oplossing, neem gerust telefonisch contact op met Evy op het nummer 0496/082670 of stuur ee n mailtje naar info@katzoektthuis.be

panter1 

This post was written by

1 Comment on "Speciale thuis voor speciale katjes gezocht"