Tijdig steriliseren bespaart heel veel leed.

Tijdig steriliseren bespaart heel veel leed.
Kat Zoekt Thuis kreeg opnieuw te maken met een noodsituatie. En het had zo makkelijk vermeden kunnen worden, mocht de poes in kwestie gesteriliseerd geweest zijn.
Vanavond kregen onze vrijwilligers in Brugge een telefoontje van iemand die verschillende katten in de tuin heeft. Onze vrijwilligers waren al enkele keren langs geweest om zoveel mogelijk katten te vangen, die dan vervolgens gesteriliseerd worden en ter adoptie aangeboden worden.
De vrouw aan de andere kant van de lijn zei:
“Als je morgen zou komen om katjes te vangen, er ligt er eentje in een bakje bij de kippen!”
“Hoezo, bij de kippen? Heb je het in een transportbakje gestoken of zo?”
“Neenee, maar t ga nie verre lopen!”
Ongerust ging onze vrijwilligster kijken wat de mevrouw bedoelde, want het klonk té onheilspellend om tot morgen te wachten.
Ze trof een uitgemergeld katje aan. Snot vloog in het rond en je kon het zwaar horen ademen…, of beter gezegd ‘reutelen’.
Het katje werd in spoed naar de dierenarts gebracht, waar ze vaststelden dat ze ook vaginaal etter verloor. Een echo gaf aan dat de poes drachtig was in een ver stadium. De kittens laten zitten was geen optie omwille van de ernst van de infectie. Zo zouden kittens en mama het zeker niet overleven. Dus werd overgegaan tot een spoedkeizersnede.
Helaas was de mama zelf al de kittens aan het aborteren. Ze waren nog net niet volgroeid en waren niet te redden. Ook mamapoes kreeg het heel moeilijk tijdens de operatie. Op het randje hebben de dierenartsen haar na een half uur reanimeren erdoor gekregen. Ze hangt nu aan een infuus en krijgt pijnstillers en antibiotica. De kans is klein dat ze de ochtend haalt. Maar als ze het haalt, groeien haar kansen op een goed herstel.
Ze zal alle steun en kracht kunnen gebruiken.
Donaties om dit poesje te helpen, kunnen gestort worden op rekening BE91 7310 0423 9376 met als mededeling: “gift zwanger katje”. Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest. 
This post was written by
Comments are closed.