Watje krijgt een nieuwe start

Watje krijgt een nieuwe start

Enkele dagen geleden contacteerde een bezorgde mevrouw ons in verband met een kat die in haar buurt rondzwierf. Ze was nog niet lang daarvoor verhuisd en de buren wisten haar te vertellen dat de kat er al heel lang rond zwierf. HIj kreeg hier en daar wel wat eten maar meer werd niet ondernomen.

De foto’s die ze ons stuurde vertelden genoeg. Geen enkele kat hoort op straat te moeten rondzwerven, maar zeker een langharige Pers niet. De toestand van het dier zag er echt niet goed uit dus we beslisten om hem voorrang te geven op onze wachtlijst.

 

 

 

 

Hij werd door de mevrouw naar een van onze opvanggezinnen gebracht en het bleek overduidelijk dat we ons niet onterecht zorgen maakten. De vacht van het dier was één grote klit. Er was geen enkele opening naar zijn huid behalve op zijn kopje. Het geurtje dat hij verspreidde was niet zo aangenaam, ook omdat hij nog niet gecastreerd bleek te zijn. Hij was echter meteen heel dankbaar met een lekker potje eten en aaitjes. Ook zijn wangetje hingen vol klitten en hij genoot zo van er gekrabd te worden. Wat een jeuk moet deze kat gehad hebben.

Maandag dus meteen naar de dierenarts, en het werd een volledige make-over. Na 2 uur werken was hij van zijn winterjas verlost, kreeg hij een pedicure, had hij 2 slechte tandjes minder, werd hij gecastreerd en gechipt en ook zijn traankanaaltjes werden proper gespoten want die zaten volledig verstopt. Bij Perzische katten zijn er wel vaker problemen met de ogen net omdat ze zo extreem gekweekt worden op een korte neus. We hopen dat hij niet blijvend problemen heeft met zijn oogjes.  Gelukkig bleek hij door zijn buitenleven geen andere ziektes opgelopen te hebben.

Wanneer hij volledig hersteld is en op krachten gekomen is zullen we op zoek gaan naar een thuis waar hij nooit meer buitengezet zal worden. En waar hij alle verzorging krijgt die nodig is. Ondertussen wordt hij erg in de watten gelegd bij het opvanggezin, met lekker eten, een goed verwarmde kamer en heel veel knuffels. En hij toont zijn dankbaarheid met likjes op het voorhoofd van de opvangmama.

 

Het heeft geen zin om je nu al kandidaat te stellen om Watje te adopteren. Dat kan wanneer hij er volledig klaar voor is.

Wil je helpen met de dierenartskosten voor Watje? Doe dan een gift op BE91 7310 0423 9376 met vermelding ‘gift Watje’. Voor giften vanaf 40 euro bezorgen we een fiscaal attest.

This post was written by
Comments are closed.