Welkom bij Kat Zoekt Thuis, Fons!

Welkom bij Kat Zoekt Thuis, Fons!

En alweer een katje dat niet zo’n goede start kreeg…

Fons is amper 6 maanden en werd binnengebracht door zijn baasje op de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke. Zijn femurkop was ten gevolge van een aanrijding gebroken waardoor hij zijn achterpootje niet meer kon gebruiken. HIj moet ook veel pijn gehad hebben. Het enige dat voor een kwalitatief leven kon zorgen was een operatie waarbij de femurkop geamputeerd wordt.

De kost voor zo’n operatie draait rond de 500 euro en de eigenaar kon of wou dit niet betalen. Hij liet hem op de faculteit achter en daar zou hij ingeslapen worden als er geen andere oplossing gevonden werd.
Gelukkig kwam Kat Zoekt Thuis dit te weten dankzij een studente die er stage liep. We lieten Fons ophalen en naar een van onze dierenartsen brengen. Hij werd de dag nadien al geopereerd en ondertussen ook gecastreerd want dat moest ook nog gebeuren.

De operatie was succesvol en Fons kon de dag nadien al naar zijn opvanggezin vertrekken voor een nieuwe start. Hij moet nog even in een bench blijven en krijgt ook nog pijnstillers en antibiotica. Maar hij is ontzettend lief en dankbaar. Hij eet en drinkt goed, en hij heeft ook al willen helpen door aan de draadjes te prutsen. Gelukkig is de wonde nog mooi dicht maar we zullen deze sloeber goed in de gaten moeten houden. Fons zal vermoedelijk nog 6 weken moeten herstellen en zal dan ter adoptie komen.

Wie wil helpen om de operatie van Fons te betalen kan een gift overmaken op BE91 7310 0423 9376 met als mededeling ‘gift operatie Fons’. We zullen regelmatig een update geven op facebook over zijn herstel.

 

 

This post was written by
Comments are closed.